MEDIA BESTANDEN UPLOADEN EN TOEVOEGEN

Duur: 6 minutenComplexiteit: Normaal

<h2><span style="font-size: 12px;">MEDIA BESTANDEN UPLOADEN EN TOEVOEGEN</span></h2> Nu we een website online hebben staan, willen we deze natuurlijk ook gaan invullen met content. Dit zal deels uit tekst en deels uit afbeeldingen, video's of misschien wel PDF bestanden bestaan. In deze les geef ik met praktijkvoorbeelden aan hoe je deze bestanden vanaf je computer naar je WordPress dashboard integreert in je pagina of blog bericht.

MEERDERE MEDIA BESTANDEN TEGELIJK UPLOADEN WORDPRESS

Duur: 2 minutenComplexiteit: Normaal

Meerdere afbeeldingen tegelijk uploaden in WordPress

<h2><span style="font-size: 12px;">MEERDERE MEDIA BESTANDEN TEGELIJK UPLOADEN WORDPRESS</span></h2> In deze les geef ik met praktijkvoorbeelden aan hoe je meerdere bestanden vanaf je computer naar je WordPress dashboard upload.

HOE WERKT DEZE CURSUS?

Gratis voorbeeld

Duur: 2 minutenComplexiteit: Gemakkelijk

<h2>HOE WERKT DEZE CURSUS?</h2> Nadat je bent ingelogd, ga je via "Cursus Aanbod" naar de cursus en klikt op de eerste les/video. Zodra je die bekeken hebt, klik je links onderaan de video op "les afronden". Zo verschijnt er een groen vinkje bij deze les aan de rechterkant en zie je de volgende keer dat je weer inlog direct waar je de laatste keer gebleven was. Natuurlijk kun je indien je wilt, ook afgeronde lessen nog zo vaak als nodig, gewoon terugkijken.

BULK MEDIA BESTANDEN UPLOADEN WORDPRESS

Duur: 2 minutenComplexiteit: Normaal

Meerdere afbeeldingen tegelijk uploaden in WordPress

<h2><span style="font-size: 12px;">BULK MEDIA BESTANDEN UPLOADEN WORDPRESS</span></h2> In deze les geef ik met praktijkvoorbeelden aan hoe je meerdere bestanden vanaf je computer naar je WordPress dashboard upload.

WEG MET DIE TESTPAGINA!

Duur: 7 minutenComplexiteit: Moeilijk

<h2>WEG MET DIE TESTPAGINA!</h2> We hebben eerder al onze website online geplaatst. Oorspronkelijk was WordPress een puur blogplatform. Ondertussen is het echter geëvolueerd naar een volwaardig website platform. Je kunt er niet alleen maar een blog mee bouwen, maar ook reguliere webpagina's en met de plugin Woocommerce kun je er zelfs een volwaardige webshop mee laten draaien. Standaard zal je thema op je homepage ( vaak ook Sample Page genoemd ) een blog laten zien waar blogberichten en reacties op getoond kunnen worden. Via de instellingen van WordPress kun je aangeven of je blogberichten of een normale pagina wilt laten zien op je homepage. In deze video toon ik je in de praktijk hoe je dat doet en hoe je van die vervelende testpagina afkomt.

ZORGEN DAT JE WEBSITE OOK GEVONDEN WORDT!

Duur: 5 minutenComplexiteit: Normaal

<h2><strong><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 12pt;">ZORGEN DAT JE WEBSITE OOK GEVONDEN WORDT!</span></strong></h2> Je hebt nu je website online en iedereen kan je site gaan bekijken via je eigen domeinnaam en url als ze die kennen. Als ik het heb over je "url" dan bedoel ik daarmee je domeinnaam met extentie zoals bv. www.mijn-website.nl maar dan met je eigen domeinnaam erin uiteraard. Echter, in de meeste gevallen, kun je niet zomaar iedereen je url toesturen en kent iedereen niet jouw url, website, instelling of bedrijf. Hoe zorg je er dan voor dat je toch in de zoekresulaten van bv Google terug te vinden bent als men op zoek is naar wat jij ze biedt op je website? Bekijk mijn video waarin ik de algemene begrippen van zoekmachine optimalisatie aankaart en hoe je dat in je WordPress website kunt toepassen.

HOU JE SITE VEILIG MET UPDATES!

Gratis voorbeeld

Duur: 7 minutenComplexiteit: Gemakkelijk

<h2><span style="font-size: 12pt;"><strong>HOU JE SITE VEILIG MET UPDATES!</strong></span></h2> Je hoort het op het nieuws, het hacken van websites, zelfs zwaar beveiligde overheidssites, zijn al gehacked met alle gevolgen van dien. Helaas zijn ook WordPress websites vaak het doelwit van hackers. Via verouderde software of makkelijk te raden wachtwoorden, banen zij zich een weg in je website bestanden en beginnen van daaruit, zonder dat jij je daar in eerste instantie bewust van bent, massaal spam mails te verzenden over de hele wereld. Dit heeft tot gevolg dat het hostingbedrijf waar jij je website op host, snel je hele website offline moet halen en je mooie website plots niet meer werkt en te bereiken valt. Bekijk mijn video waarin ik hier meer uitleg over geef en wat jij daar zelf aan kunt doen. In het cursusaanbod kun je ook de cursus over veiligheid aanschaffen waarin ik meer gevorderde en waardevolle tips en kennis met je deel.

MENU EN PAGINA’S AANMAKEN EN ORDENEN

Duur: 5 minutenComplexiteit: Normaal

<h2><span style="font-size: 12pt;"><strong>MENU EN PAGINA'S AANMAKEN EN ORDENEN</strong></span></h2> In de vorige les toonde ik al hoe je een menu kunt aanmaken en waar. In deze les ga ik daar wat dieper op in. Niet alleen hebben we het dan over het nieuw aanmaken van een menu, maar ook over nieuwe pagina's aanmaken, zorgen dat deze in de website zichtbaar worden en hoe je deze naar eigen wens kunt ordenen. In deze gratis cursus werken we met een gratis thema. Hoewel dit een degelijk thema is, zijn er toch beperkingen met wat je ermee kunt. Dit geldt ook voor de aanmaak en locaties waar je een menu kunt laten weergeven. Indien je interesse hebt in meer uitgebreide lessen over de mogelijkheden met menu's weergeven en opmaken, ga dan naar de pagina "cursusaanbod" en schrijf je in voor de corresponderende cursus. Heb je echter ( nog ) geen al te hoge eisen voor je website, dan kun je al prima verder met deze gratis les!

EEN EENVOUDIG BLOG OPZETTEN

Duur: 8 minutenComplexiteit: Moeilijk

<h2><span style="font-size: 12pt;"><strong>EEN EENVOUDIG BLOG OPZETTEN</strong></span></h2> In de vorige lessen hadden we het al over de optie ook een blog toe te voegen aan je website. In deze les leer je een eenvoudig blog op te zetten met het gratis WordPress thema. Dit zal verschillen op bepaalde punten met andere thema's, maar het geeft alvast een goed algemeen beeld van hoe een blog werkt en je ermee aan de slag kunt. Je leert in deze les over het ordenen van je berichten via categorieën, hoe je met behulp van widgets je recente reacties en archief van je blog kunt laten weergeven en meer. Wil je verder gaan met je blog en meer leren over alle instellingen en het verfraaien van de uitstraling van je blog, nodig ik je uit via de pagina " Cursusaanbod " de overeenkomende les aan te schaffen.

TOT SLOT

Gratis voorbeeld

Complexiteit: Gemakkelijk

<h2><span style="font-size: 12pt;"><strong>TOT SLOT</strong></span></h2> Ik hoop dat je al heel wat opgestoken hebt van deze reeks gratis WordPress Cursussen. Als je ze stapsgewijs gevolgd en toegepast hebt, ben je nu al de trotse bezitter van een leuke eenvoudige website of blog. Wil je je kennis echter verder uitbreiden, dan nodig ik je uit via de menuknop "Cursusaanbod" een keuze te maken uit het groeiende aanbod specifieke cursus onderwerpen om meer functionaliteiten toe te voegen of je site een mooie nieuwe uitstraling mee te geven. Staat het onderwerp er nog niet bij? Vul je wens in via het contactformulier en laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent voor een vervolgcursus. Bekijk mijn slotvideo waarin ik het heb over wat je nog verder mag verwachten!