ELEMENTOR PAGEBUILDER INTRODUCTIE

Gratis voorbeeld

Elementor reviews

In de cursus kozen we bewust voor de populaire, gratis pagebuilder ELEMENTOR.
Om deze cursus dus optimaal te kunnen volgen en uitvoeren, kun je best deze plugin alvast installeren.

Je kunt het downloaden via deze link of rechtstreeks via je:
WordPress dashboard > Plugins > Nieuwe toevoegen en dan de naam Elementor intikken.

Elementor is een uitzonderlijk gebruiksvriendelijke pagebuilder, dat snel laden van je pagina’s hoog in het vaandel heeft.
Het voldoet ook helemaal aan de officiële eisen van WordPress.org en is technisch goed gecodeerd. Het helpt je om makkelijker pagina’s, blogberichten en lay-outs te creëren en is ook nog gratis!

Op moment van schrijven heeft deze pagebuilder maar liefst meer dan 5.000.000 actieve gebruikers en bijna allemaal 5 sterren reviews. Het is zeer flexibel en werkt geweldig samen met het door ons voor deze cursus gekozen thema OceanWP. Je leert deze pagebuilder verder kennen en ermee werken in deze cursus en geloof me, je gaat er verslaafd aan raken zo leuk is het!

NIEUW!

Recent heeft Elementor een flinke upgrade gedaan in de manier waarop de lay-out kan worden opgebouwd. In deze cursus staan ook nog de lessen over “secties en kolommen”. Deze lessen laat ik staan, omdat Elementor de keuze laat of je wilt doorgaan met die secties en kolommen of wilt overschakelen naar Flexbox containers. Flexbox containers werken net iets anders dan secties en kolommen, maar het werken met widgets blijft grotendeels hetzelfde. Start je met een compleet nieuwe website, werk dan niet langer met secties maar met containers.

Flexbox containers hebben 2 grote voordelen:

  1. De achterliggende code is veel lichter, wat het sneller laden van je pagina’s ten goede komt.
  2. Eens je went aan de manier van werken, kun je makkelijker en sneller, mooie, professionele lay-outs creëren in je pagina’s.

Wij werken ondertussen aan nieuwe lessen over hoe Flexbox Containers werken. Die nieuwe lessen zullen we aan deze module toevoegen, dus hoe deze cursus in de gaten!

 

Terug naar: AAN DE SLAG MET ELEMENTOR PAGEBUILDER > INTRODUCTIE ELEMENTOR