WAT IS WORDPRESS NU EIGENLIJK?

Gratis voorbeeld

Duur: 3 minutenComplexiteit: Gemakkelijk

<h2><strong>WAT IS WORDPRESS NU EIGENLIJK?</strong></h2> In deze les leg ik aan de hand van video en praktijkbeelden uit wat WordPress is en wat je ermee kunt. Klik op de "Registreer" knop en krijg direct toegang tot alle gratis lessen!

SCHRIJVEN INSTELLEN

Duur: 5 minutenComplexiteit: Normaal

In deze les leren we wat de beste instellingen bij tabblad "Schrijven" zijn voor WordPress.

WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG?

Duur: 5 minutenComplexiteit: Gemakkelijk

<h2><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 12px;">WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG?</span></h2> Wat heb je nodig om een website met WordPress online te zetten? In deze video kaart ik aan wat je in basis nodig hebt om succesvol een eenvoudige WordPress website online te zetten. Zoals je in de vervolglessen zult leren, kun je dit al in 15 minuten doen! Je hebt hiervoor een eigen geregistreerde domeinnaam met een hostingpakket nodig. Bekijk mijn video en leer meer!

GEBRUIKERSROLLEN EN RECHTEN

Duur: 1 minutenComplexiteit: Gemakkelijk

Hier een snelle beschrijving van de verschillende gebruikersrollen en hun rechten: Beheerder, Redacteur, Auteur, Schrijver en Abonnee. Handig om snel even op te zoeken.

WAT IS EEN WORDPRESS THEMA?

Duur: 8 minutenComplexiteit: Normaal

<h2><strong><span style="font-size: 12px;">WAT IS EEN WORDPRESS THEMA?</span></strong></h2> WAT IS EEN WORDPRESS THEMA? In vorige lessen hadden we het reeds eerder kort over het gebruik van thema's voor WordPress. We bespraken dat er een hele grote keuze is aan gratis beschikbare thema's.

GEBRUIKERSROLLEN EN HUN RECHTEN

Duur: 1 minuten

<h2>GEBRUIKERSROLLEN EN HUN RECHTEN</h2> Hier een snelle beschrijving van de verschillende gebruikersrollen en hun rechten: Beheerder, Redacteur, Auteur, Schrijver en Abonnee. Handig om snel even op te zoeken.

PLUGINS EN WAT JE ER MEE KUNT

Duur: 7 minutenComplexiteit: Normaal

<h2>PLUGINS EN WAT JE ER MEE KUNT.</h2> Eerder hadden we het over plugins, zowel gratis als premium. In deze video ga ik wat dieper in op dit onderwerp en toon met voorbeelden wat ze zijn en wat je er mee kunt.

MEDIA INSTELLINGEN

Complexiteit: Normaal

Hier toon ik waar en hoe je de Media Instellingen in WordPress benadert en instelt. Uiteraard hangt dit voor een groot deel af van je eigen behoefte en de aard van je website of blog. De algemene begrippen en doelen worden in deze les aangekaart.

IN EEN PAAR STAPPEN JE WEBSITE ONLINE!

Duur: 7 minutenComplexiteit: Normaal

<h2>IN EEN PAAR STAPPEN JE WEBSITE ONLINE!</h2> In deze les leer je met een paar eenvoudige stappen in een kwartiertje je eigen WordPress website online te zetten. Ik adviseer deze les eerste even te doorlopen, daarna zelf aan de slag te gaan. We gaan ervan uit dat je zoals in de eerdere lessen uitgelegd, je ondertussen je domeinnaam en hostingpakket hebt geregeld en via de bevestigingsmail van het hostingbedrijf, alle inlog klaar hebt om aan de slag te gaan. Veel plezier met je eerste echte live WordPress website!

SEO OPTIMALISEREN

Duur: 7 minutenComplexiteit: Normaal

In dit onderdeel hebben we het over het SEO optimaliseren ( zoekmachine optimalisatie ) binnen je WordPress blog of website. Alhoewel WordPress an sich reeds goed is toegerust voor zoekmachine optimalisatie, is het ten zeerste aan te bevelen hier extra aandacht aan te besteden bij het schrijven van teksten en berichten, zelfs bij het uploaden en gebruiken van afbeeldingen kun je goed zorg dragen voor SEO zodat de Google zoekmachine ( en andere ) optimaal je site kunnen indexeren en crawlen en je site hoger komt in de Google zoekresultaten.