MENU EN PAGINA’S AANMAKEN EN ORDENEN

Duur: 5 minutenComplexiteit: Normaal

<h2><span style="font-size: 12pt;"><strong>MENU EN PAGINA'S AANMAKEN EN ORDENEN</strong></span></h2> In de vorige les toonde ik al hoe je een menu kunt aanmaken en waar. In deze les ga ik daar wat dieper op in. Niet alleen hebben we het dan over het nieuw aanmaken van een menu, maar ook over nieuwe pagina's aanmaken, zorgen dat deze in de website zichtbaar worden en hoe je deze naar eigen wens kunt ordenen. In deze gratis cursus werken we met een gratis thema. Hoewel dit een degelijk thema is, zijn er toch beperkingen met wat je ermee kunt. Dit geldt ook voor de aanmaak en locaties waar je een menu kunt laten weergeven. Indien je interesse hebt in meer uitgebreide lessen over de mogelijkheden met menu's weergeven en opmaken, ga dan naar de pagina "cursusaanbod" en schrijf je in voor de corresponderende cursus. Heb je echter ( nog ) geen al te hoge eisen voor je website, dan kun je al prima verder met deze gratis les!

EEN EENVOUDIG BLOG OPZETTEN

Duur: 8 minutenComplexiteit: Moeilijk

<h2><span style="font-size: 12pt;"><strong>EEN EENVOUDIG BLOG OPZETTEN</strong></span></h2> In de vorige lessen hadden we het al over de optie ook een blog toe te voegen aan je website. In deze les leer je een eenvoudig blog op te zetten met het gratis WordPress thema. Dit zal verschillen op bepaalde punten met andere thema's, maar het geeft alvast een goed algemeen beeld van hoe een blog werkt en je ermee aan de slag kunt. Je leert in deze les over het ordenen van je berichten via categorieën, hoe je met behulp van widgets je recente reacties en archief van je blog kunt laten weergeven en meer. Wil je verder gaan met je blog en meer leren over alle instellingen en het verfraaien van de uitstraling van je blog, nodig ik je uit via de pagina " Cursusaanbod " de overeenkomende les aan te schaffen.

TOT SLOT

Gratis voorbeeld

Complexiteit: Gemakkelijk

<h2><span style="font-size: 12pt;"><strong>TOT SLOT</strong></span></h2> Ik hoop dat je al heel wat opgestoken hebt van deze reeks gratis WordPress Cursussen. Als je ze stapsgewijs gevolgd en toegepast hebt, ben je nu al de trotse bezitter van een leuke eenvoudige website of blog. Wil je je kennis echter verder uitbreiden, dan nodig ik je uit via de menuknop "Cursusaanbod" een keuze te maken uit het groeiende aanbod specifieke cursus onderwerpen om meer functionaliteiten toe te voegen of je site een mooie nieuwe uitstraling mee te geven. Staat het onderwerp er nog niet bij? Vul je wens in via het contactformulier en laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent voor een vervolgcursus. Bekijk mijn slotvideo waarin ik het heb over wat je nog verder mag verwachten!

ALGEMENE INSTELLINGEN

Duur: 6 minutenComplexiteit: Normaal

In deze video toon ik hoe je de belangrijkste algemene instellingen configureert na de installatie. We zorgen voor een gepaste titel, datum instellingen, standaard gebruikers rol en locatie.

WAT IS WORDPRESS NU EIGENLIJK?

Gratis voorbeeld

Duur: 3 minutenComplexiteit: Gemakkelijk

<h2><strong>WAT IS WORDPRESS NU EIGENLIJK?</strong></h2> In deze les leg ik aan de hand van video en praktijkbeelden uit wat WordPress is en wat je ermee kunt. Klik op de "Registreer" knop en krijg direct toegang tot alle gratis lessen!

SCHRIJVEN INSTELLEN

Duur: 5 minutenComplexiteit: Normaal

In deze les leren we wat de beste instellingen bij tabblad "Schrijven" zijn voor WordPress.

WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG?

Duur: 5 minutenComplexiteit: Gemakkelijk

<h2><span style="font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 12px;">WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG?</span></h2> Wat heb je nodig om een website met WordPress online te zetten? In deze video kaart ik aan wat je in basis nodig hebt om succesvol een eenvoudige WordPress website online te zetten. Zoals je in de vervolglessen zult leren, kun je dit al in 15 minuten doen! Je hebt hiervoor een eigen geregistreerde domeinnaam met een hostingpakket nodig. Bekijk mijn video en leer meer!

GEBRUIKERSROLLEN EN RECHTEN

Duur: 1 minutenComplexiteit: Gemakkelijk

Hier een snelle beschrijving van de verschillende gebruikersrollen en hun rechten: Beheerder, Redacteur, Auteur, Schrijver en Abonnee. Handig om snel even op te zoeken.

WAT IS EEN WORDPRESS THEMA?

Duur: 8 minutenComplexiteit: Normaal

<h2><strong><span style="font-size: 12px;">WAT IS EEN WORDPRESS THEMA?</span></strong></h2> WAT IS EEN WORDPRESS THEMA? In vorige lessen hadden we het reeds eerder kort over het gebruik van thema's voor WordPress. We bespraken dat er een hele grote keuze is aan gratis beschikbare thema's.

GEBRUIKERSROLLEN EN HUN RECHTEN

Duur: 1 minuten

<h2>GEBRUIKERSROLLEN EN HUN RECHTEN</h2> Hier een snelle beschrijving van de verschillende gebruikersrollen en hun rechten: Beheerder, Redacteur, Auteur, Schrijver en Abonnee. Handig om snel even op te zoeken.